sábado, 2 de junio de 2012

La memòria del foc
La memòria del foc
La zona mediterrània sempre ha estat un lloc que ha mostrat un interès especial pels esdeveniments relacionats amb el foc.
Dimonis, dracs i altres bèsties de complicada pronúncia i de més difícil recordatori han desfilat pels ulls de totes aquelles persones que van participar de manera voluntària o com a simples espectadors de la seva descomunal demostració de poder.
El sud de Catalunya ha estat una de les zones on més arrelades trobem aquestes tradicions. Tant és així que des de l’Edat Mitjana podem comptar amb successos provocats pels grups de diables.
Aquestes colles  resulten atractives per a l’artista ja que hi  trobem les emocions pròpies d’un grup humà cohesionat que gaudeix i pateix de manera significativa, mostrant la contínua lluita per poder fer allò que constitueix la base de la seva pròpia existència.
Sota una pluja d’espurnes, les emocions es van mostrant i retraten un panorama que podríem catalogar com un resum dels sentiments que configuren la nostra raó de ser.
Les espurnes elaboren sobtats dibuixos convertint el foc en un improvisat artista creador d’espais i figures.
En les retines de l’espectador roman aquesta efímera obra que destrueix i, alhora, és capaç de construir sobre les seves pròpies cendres.
Mentre les últimes espurnes s’apaguen en la foscor de la nit, les impressions cobren evidència: Del foc només queda la seva eterna i sentida memòria.
                                                    Lluís Bolívar

No hay comentarios: